Despre

Să ne cunoaștem mai bine

În spatele acestui proiect se află o inteligență artificială acordată la teologia cato... Nu, evident că nu!

Instituțional vorbind, în spatele proiectului se află Biroul pentru Evanghelizare și Cateheză al Eparhiei de Cluj-Gherla. Personal vorbind, la acest site lucrează în principal doi cateheți, cu peste 15 de ani de experiență în cateheza în vederea Primei Împărtășanii și a Primei Spovezi, dar și colaboratori din alte Eparhii și Dieceze (al căror număr sperăm să crească). Ce veți găsi aici? Iată pe scurt:

  • Lecții text și infografice
  • Verificări online și offline
  • Resurse din catehisme
  • Idei pentru lecții
  • Aprofundări
  • și (multe) altele

Situația în cifre

Aceste numere sunt actualizate din când în când, deci nu reflectă situația la secundă.

11Lecții
40Verificări
3Membri cateheți
8Membri copii

Despre imagini și videouri

Legat de imagini, am căutat să fim foarte atenți la sursele lor. Majoritatea imaginilor folosite sunt de pe site-uri unde am cumpărat dreptul de folosire (ex: FreePik, accesul premium), drept urmare imaginile nu pot fi preluate la modul liber de pe acest site.

Imaginile prelucrate, care includ texte în limba română, ne aparțin: ele pot fi în principiu reutilizate, necomercial și în contexte catolice, dar am aprecia să fim informați.

O parte mai mică de imagini provin din viața Bisericii Catolice. Una sau mai multe fotografii au fost preluate, cu acordul necesar, de pe paginile Facebook ale Eparhiei de Cluj-Gherla, parohiei „Coborârea Spiritului Sfânt” din Cluj-Napoca, parohia „Adormirea Maicii Domnului” din Târgu Mureș, … Nu putem transmite dreptul de folosire. În fine, mai sunt și imaginile cu drept de utilizare, de regulă cu licențe CC BY-NC-ND 2.0, precum cele ale pr. Lawrence Lew OP.

Legat de materialele video, am căutat similar să fim foarte atenți la sursele lor. În foarte puține cazuri sunt materiale produse special de realizatorii acestui site. O parte din videouri fac parte din seria Binecuvântat (catolică) sau din seria Cartea Cărților (protestantă). În general sunt de pe YouTube, unde a fost necesar noi adăugând subtitrări proprii.

Drept urmare unele pot fi folosite din cadrul acestui site. Alte utilizări trebuie să țină cont de regulile YouTube și de problema subtitrărilor externe. Pentru lămuriri încercăm să stăm la dispoziție – folosiți pagina de Contact.