Patru condiții pentru împărtășirea cu vrednicie

Resurse pentru cateheți!

Această pagină dorește să reunească resurse care să vină în ajutorul cateheților, în completare la ceea ce este oferit în „Lecția propriu-zisă”, respectiv în pagina „Suplimentar”. În special căutăm să reunim aici idei de activități, materiale pentru documentare și orice mai poate fi util. Ne-am bucura de colaborarea dvs: dacă ați elaborat materiale legate de temă sau aveți idei, nu ezitați să ni le comunicați.

CATEHISME
_

Surse de documentare

_

Abecedarul credinței

„Despre Împărtăşanie” (pp. 83-85 / nr. 322-331)

322. Ce se cere de la noi pentru a primi cu vrednicie Sfânta Împărtășanie? 323. De ce trebuie să știm și să credem că în Euharistie primim Trupul și Sângele Mântuitorului? 324. De ce trebuie să fim în starea harului sfințitor pentru a ne putea împărtăși? 325. De ce trebuie să ajunăm înainte de a ne împărtăși? 326. Putem să bem apă înainte de începerea Sfintei Liturghii? 327. De ce trebuie să ne rugăm înainte și după primirea Sfintei Împărtășanii? 328. Când avem obligația să ne împărtășim? 329. Cât de des ne recomandă Biserica să ne împărtășim? 330. Cum se pot împărtăși persoanele bolnave care nu pot participa la Sfânta Liturghie? 331. Ce alte forme poate îmbrăca relația noastră cu Euharistia?

Catehismul Romano-Catolic (extras Prima Împărtășanie)

„Despre Sfânta Împărtășanie (Comuniune sau Cuminecătură)” (p. 47-50 / nr. 213-223)

213. Ce primim în Sfânta Împărtășanie (numită și Comuniune sau Cuminecătură)? 214. De ce se mai numește Euharistia și Împărtășanie, Comuniune sau Cuminecătură? 215. Când trebuie să ne împărtășim? 216. Trebuie să ne împărtășim doar de Paști și când suntem bolnavi? 217. Cine se poate împărtăși? 218. Care sunt roadele Sfintei Împărtășanii? 219. Primește fiecare om aceste haruri prin Sfânta Împărtășanie? 220. Ce trebuie să facă acela care se știe vinovat de vreun păcat de moarte, înainte de a se împărtăși? 221. Ce păcat face cel care, știindu-se vinovat de un păcat de moarte, înainte de a se împărtăși? 222. În afară de a fi fără păcat de moarte, ce ni se mai cere când mergem la Sfânta Împărtășanie? 223. Trebuie toată lumea să țină postul euharistic?

YouCat pentru copii

„Euharistia” (pp. 127-129 / nr.  78-79)

78. Ce este Comuniunea? 79. Ce fac eu când Domnul lumii vine la mine în timpul Sfintei Liturghii?

YouCat

„Sacramentul Euharistiei” (pp. 132-133 / nr. 220-223)

220. Cum trebuie să mă pregătesc pentru a primi Sfânta Euharistie? 221. În ce mod mă transformă Sfânta Împărtășanie? 222. Se poate administra Euharistia și necatolicilor? 223. În ce sens este Euharistia o anticipare a vieții veșnice?

RESURSE
_

Predare și evaluare

_

Resurse utile în procesul de predare

Graficele le puteți și vedea mai jos. În prezentarea PowerPoint oferită spre descărcare veți găsi și alte grafice alternative, de exemplu cu spații goale dacă doriți să puneți texte puțin diferite.

Resurse utile în procesul de evaluare

Alte idei (poate) utile

Patru condiții pentru împărtășirea cu vrednicie