Cum se grupează Sacramentele

Resurse pentru cateheți!

Această pagină dorește să reunească resurse care să vină în ajutorul cateheților, în completare la ceea ce este oferit în „Lecția propriu-zisă”, respectiv în pagina „Suplimentar”. În special căutăm să reunim aici idei de activități, materiale pentru documentare și orice mai poate fi util. Ne-am bucura de colaborarea dvs: dacă ați elaborat materiale legate de temă sau aveți idei, nu ezitați să ni le comunicați.

CATEHISME
_

Surse de documentare

_

Abecedarul credinței

„Clasificarea Sacramentelor” (pp. 71-73 / nr. 272-281)

272. Cum se clasifică Sacramentele după efectul lor? 273. Care sunt Sacramentele inițierii creștine și de ce se numesc astfel? 274. Care sunt Sacramentele de vindecare și de ce se numesc astfel? 275. Care sunt Sacramentele de slujire a comuniunii și de ce se numesc astfel? 276. Cum se clasifică Sacramentele după starea sufletească a celui care le primește? 277. Când este un om mort sufletește? 278. Ce înseamnă faptul că unele Sacramente sunt doar pentru cei vii sufletește? 279. Cum se clasifică Sacramentele după repetabilitatea lor? 280. De ce nu poate fi repetată primirea unor Sacramente? 281. Când se pot repeta celelalte Sacramente?

Catehismul Romano-Catolic (extras Prima Împărtășanie)

„Despre sacramente în geleral” (pp. 37-38 / nr. 166-168)

166. Cum se împart sacramentele? 167. Cum se mai împart sacramentele? 168. De ce Botezul, Mirul și Preoția nu se pot primi decât o singură dată?

YouCat pentru copii

„Sacramentele” (pp. 108 / nr. 64)

64. Ce sunt sacramentele?

YouCat

„Dumnezeu și sfânta liturgie” (pp. 107 + 116 / nr. 176 + 193)

176. Care sacramente se primesc o singură dată în viață? 193. Există o logică internă care leagă sacramentele între ele?

RESURSE
_

Predare și evaluare

_

Resurse utile în procesul de predare

Graficele le puteți și vedea mai jos. În prezentarea PowerPoint oferită spre descărcare veți găsi și alte grafice alternative, de exemplu cu spații goale dacă doriți să puneți texte puțin diferite.

Resurse utile în procesul de evaluare

Alte idei (poate) utile

Cum se grupează Sacramentele