5. Prima ta Spovadă

Viața este plină de momente minunate. Când te-ai născut, acela a fost un moment minunat. Crăciunul, Paștele, sărbătorile și zilele de naștere sunt toate momente minunate.

Prima dată când marchezi un gol la fotbal este un moment minunat. Ziua în care absolvi facultatea este un moment minunat. Obținerea primului tău loc de muncă este un moment minunat. Descoperirea vocației tale este un moment minunat. Momentele obișnuite pot fi și ele minunate – cum ar fi un apus de soare frumos, o masă festivă cu familia sau întâlnirea cu un nou prieten.

Prima ta Spovadă va fi unul dintre momentele minunate din viața ta.

Ești la capitolul 5,
„Prima ta Spovadă”,
din secțiunea pentru
Prima Spovadă.

5.1. Momente minunate din viață

Viața este plină de momente minunate! Ben și Sarah împărtășesc unele momente minunate ce se întâmplă zi de zi, an de an, iar unele se întâmplă o singură dată în viață.

4m 22s

video
play-rounded-fill

5.2. Grădina inimii tale

Așa cum Sarah și pr. Tom se îngrijesc de grădina parohiei, Dumnezeu se îngrijește de inima ta cu mare iubire și bucurie, ajutându-te să devii cât mai bun.

4m 4s

video
play-rounded-fill

5.3. Pregătirea contează

Pentru orice lucru important în viețile noastre există o pregătire pe care o facem. Haide cu Ben să descoperim cât de simplă și totuși esențială este pregătirea pentru a face o Spovadă bună.

5m 46s

video
play-rounded-fill

5.4. Cinci pași

Știai că Isus este alături de tine ori de câte ori mergi la Spovadă? Ben și Sarah ne ajută să vedem acest minunat Sacrament prin ochii lui Dumnezeu.

13m 49s

video
play-rounded-fill

5.5. Din Biblie: Fiul risipitor

Poate să existe un timp în viața ta când rătăcești departe de Dumnezeu. Dacă faci așa, amintește-ți de parabola cu fiul risipitor. Dumnezeu te va primi mereu cu bucurie acasă.

3m 31s

video
play-rounded-fill

5.6. Prima, dar nu ultima

După ce a făcut ceva ce nu trebuia, Hemingway a fugit de acasă. Sarah ne amintește că a spune că ne pare rău este esențial pentru relații sănătoase.

3m 33s

video
play-rounded-fill

5.7. Rugăciunea de final

Împărăția lui Dumnezeu e una a păcii, iubirii și bucuriei. Pentru a-l ajuta pe Dumnezeu să își construiască Împărăția Sa pe pământ, Ben și Sarah spun o rugăciune, scurtă dar puternică.

2m 29s

video
play-rounded-fill
Dacă nu se vede subtitrarea (și/sau alte probleme tehnice)...

Click pe butonul CC din banda de jos a materialului video și alegeți „Română”. Butonul de după CC vă permite să măriți videoul pe tot ecranul: calitatea video se va regla la maxim după câteva secunde. Nu uitați că materialele video ale acestei serii le puteți vedea cu subtitrare doar pe acest site (pe YouTube nu sunt subtitrate).

5. Prima ta Spovadă

Hide picture