2. Cum să fii mai bun

Ești binecuvântat! Una dintre cele mai mari binecuvântări pe care ți le-a dat Dumnezeu este capacitatea ta de a face alegeri. Numim acest lucru voință liberă. Voința liberă este darul pe care Dumnezeu ni-l oferă pentru a ne permite să facem propriile alegeri. De fiecare dată când facem o alegere, Dumnezeu speră că vom alege ceea ce este bun și corect și ceea ce ne ajută să devenim mai buni.

Dumnezeu ți-a dat voință liberă și dorește ca tu să devii un om foarte priceput în a face alegeri. Ești tânăr și s-ar putea să ți se pară că oamenii îți spun mereu ce să faci. Dar tu îți exerciți voința liberă în sute de moduri în fiecare zi! Care sunt câteva dintre modurile în care ți-ai exercitat voința liberă în această săptămână?

Ești la capitolul 2,
„Cum să fii mai bun”,
din secțiunea pentru
Prima Spovadă.

2.1. Fericirea și voința liberă

Dumnezeu ți-a dat capacitatea de a face alegeri. Pregătindu-se pentru următoarea lor aventură, Ben și Sarah discută despre cum luarea deciziilor bune conduce la fericire.

3m 17s

video
play-rounded-fill

2.2. Luarea deciziilor

O hartă se dovedește utilă atunci când Ben și Sarah merg într-o nouă aventură și povestesc despre 10 îndrumări care te ajută să iei decizii foarte bune și să devii mai bun.

6m 55s

video
play-rounded-fill

2.3. Porunca cea mai mare

Prin intermediul unei scenete cu păpuși, Sarah și prietenii ei îți amintesc că Dumnezeu te iubește și dorește să îți arate cel mai bun mod de a trăi. De aceea l-a trimis pe Unicul Său Fiu, Isus.

5m 16s

video
play-rounded-fill

2.4. Ispită, păcat și har

Hemingway cam dă de necaz și ne arată ce se întâmplă atunci când rătăcim departe de Dumnezeu și întoarcem spatele la dorința de a deveni mai buni.

8m 51s

video
play-rounded-fill

2.5. Din Biblie: Adam și Eva

Haide alături de Ben, care ne prezintă istoria cu Adam și Eva, pentru a descoperi unul dintre cele mai prețioase daruri ale lui Dumnezeu: voința liberă.

2m 56s

video
play-rounded-fill

2.6. Ascultă-ți conștiința

Dumnezeu te-a binecuvântat cu o conștiință, dar nu e mereu ușor să asculți de ea când ai de-a face cu o decizie dificilă. Ben ne împărtășește patru sfaturi primite de la tatăl lui pentru a lua decizii excelente.

6m 19s

video
play-rounded-fill

2.7. Rugăciunea de final

Dumnezeu ți-a încredințat un înger păzitor, doar pentru tine! Ben ne prezintă o rugăciune binecunoscută, pe care o poți folosi pentru a te ruga îngerului tău păzitor.

2m 12s

video
play-rounded-fill
Dacă nu se vede subtitrarea (și/sau alte probleme tehnice)...

Click pe butonul CC din banda de jos a materialului video și alegeți „Română”. Butonul de după CC vă permite să măriți videoul pe tot ecranul: calitatea video se va regla la maxim după câteva secunde. Nu uitați că materialele video ale acestei serii le puteți vedea cu subtitrare doar pe acest site (pe YouTube nu sunt subtitrate).

2. Cum să fii mai bun

Hide picture