3. Dumnezeu l-a trimis pe Isus să ne mântuiască

Încă de la început, ființele umane au încercat să descopere cel mai bun mod de a trăi. Dumnezeu a trimis adesea mari profeți pentru a conduce și călăuzi oamenii, dar mulți dintre ei nu i-au ascultat. În fine, când a venit momentul potrivit, Dumnezeu l-a trimis pe Unicul Său Fiu, Isus. Lumea era un dezastru pentru că oamenii erau confuzi cu privire la cine sunt ei și care este scopul vieții lor. Erau pierduți. Aveau nevoie să fie salvați de egoismul și păcatul lor.

Așa că Dumnezeu l-a trimis pe Fiul Său, Isus, pentru a-i salva. Și nu l-a trimis pe Isus doar pentru oamenii din acea vreme; l-a trimis pe Isus pentru a-i salva pe oamenii din toate timpurile. Ai nevoie să fii salvat de egoismul tău? Vezi tu, istoria ta și istoria lui Isus sunt legate. Istoria lui Isus nu se referă doar la ceea ce s-a întâmplat acum două mii de ani. Este, de asemenea, despre prietenia ta cu El astăzi. Cu toții avem nevoie să fim mântuiți, iar oamenii care au nevoie să fie mântuiți au nevoie de un mântuitor. Isus este Mântuitorul lumii. Ce înseamnă acest lucru?

Ești la capitolul 3,
„Dumnezeu l-a trimis pe Isus
să ne mântuiască”,
din secțiunea pentru
Prima Spovadă.

3.1. Haosul

Ben, Sarah și prietenii lor se unesc pentru a-l salva pe Hemingway din ultima capcană în care a căzut. Află de ce l-a trimis Dumnezeu pe Isus să ne salveze și ce înseamnă aceasta pentru noi.

8m 39s

video
play-rounded-fill

3.2. Nașterea și copilăria lui Isus

Faceți cunoștință cu mica surioară a lui Ben și Sarah, Lily! Ce are ea în comun cu Isus? Și Isus a fost, cândva, un bebeluș. Ce ne învață aceasta despre căile lui Dumnezeu?

3m 16s

video
play-rounded-fill

3.3. Activitatea lui Isus

În orice timp și în orice loc, Isus îi cheamă pe oameni să ajute în misiunea Sa. Alătură-te lui Ben și Sarah, când descoperă moduri în care noi toți putem continua astăzi misiunea lui Isus.

9m 22s

video
play-rounded-fill

3.4. Crucea, Învierea și Înălțarea

Ben și Sarah discută despre faptul că moartea, Învierea și Înălțarea lui Isus au pregătit calea pentru ca noi să primim binecuvântarea supremă. Știi care este aceasta?

7m 39s

video
play-rounded-fill

3.5. Din Biblie: Rusaliile

Cu toții experimentăm uneori frica. Ben ne spune istoria Rusaliilor și ne învață să cerem Spiritului Sfânt curaj atunci când ne este frică.

2m 50s

video
play-rounded-fill

3.6. Tu și Biserica

Ben, Sarah și Hemingway se pregătesc pentru petrecerea surpriză a prietenei lor Isabella și ne împărtășesc diferite moduri în care noi suntem astăzi parte a istoriei lui Isus.

5m 16s

video
play-rounded-fill

3.7. Rugăciunea de final

Avem nevoie de ajutorul Spiritului Sfânt în fiecare zi. Ben îți oferă o rugăciune simplă către Spiritul Sfânt pentru acele perioade când ai nevoie de înțelepciune, susținere și curaj.

2m 55s

video
play-rounded-fill
Dacă nu se vede subtitrarea (și/sau alte probleme tehnice)...

Click pe butonul CC din banda de jos a materialului video și alegeți „Română”. Butonul de după CC vă permite să măriți videoul pe tot ecranul: calitatea video se va regla la maxim după câteva secunde. Nu uitați că materialele video ale acestei serii le puteți vedea cu subtitrare doar pe acest site (pe YouTube nu sunt subtitrate).

3. Dumnezeu l-a trimis pe Isus să ne mântuiască

Hide picture