6. Este doar începutul

Suntem atât de binecuvântați să îl avem pe Dumnezeu ca Tată al nostru! Suntem atât de binecuvântați să îl avem pe Isus ca prieten și Mântuitor al nostru! Suntem atât de binecuvântați să îl avem pe Spiritul Sfânt care să ne conducă și să ne călăuzească!

Nu uita: Dumnezeu dorește ca tu să devii tot mai bun, să crești în virtute și să trăiești o viață sfântă. El ne dăruiește harul Său prin momente mărețe precum Botezul, Prima Spovadă, Prima Împărtășanie și Mirul. Dar atunci când mergem la Liturghie duminica și petrecem câteva minute în fiecare zi rugându-ne, El ne dă, de asemenea, harul de care avem nevoie pentru a răzbi în fiecare zi.

Ești la capitolul 6,
„Este doar începutul”,
din secțiunea pentru
Prima Spovadă.

6.1. Atât de multe te așteaptă

Lui Dumnezeu îi place să împărtășească harul Său prin momente minunate precum Prima Spovadă. Ben ne amintește că Dumnezeu îți dă harul pentru ca să poți să te dezvolți tot mai mult, zi de zi.

3m 44s

video
play-rounded-fill

6.2. Voința lui Dumnezeu și fericirea

Pr. Tom și Ben se bucură de o lungă plimbare împreună, vorbind despre diferitele moduri prin care Dumnezeu ne vorbește și de ce rugăciunea zilnică e esențială pentru a trăi o viață minunată.

4m 19s

video
play-rounded-fill

6.3. Plan de rugăciune

Uneori când ne așezăm pentru rugăciune, nu știm ce să îi spunem lui Dumnezeu. Ben și Sarah te vor învăța un mod cum să te rogi, astfel încât să nu mai ai niciodată această problemă.

7m 45s

video
play-rounded-fill

6.4. Puterea obiceiurilor bune

Obiceiurile joacă un rol foarte important în viețile noastre. Ne ajută să devenim mai buni. Care sunt unele dintre obiceiurile sfinților?

5m 12s

video
play-rounded-fill

6.5. Din Biblie: Isus s-a retras într-un loc liniștit

Ben și Sarah ne spun cum Isus obișnuia adesea să se retragă într-un loc liniștit, pentru rugăciune. Ai un loc liniștit unde îți place să te rogi?

2m 34s

video
play-rounded-fill

6.6. Fii recunoscător

Cel mai bun mod să îți începi ziua e cu recunoștință. Ben și Sarah îl ajută pe Tiny să facă o listă a recunoștinței, pe care să o poarte cu el oriunde merge.

7m 48s

video
play-rounded-fill

6.7. Rugăciunea de final

Sf. Francisc a fost foarte priceput la a vorbi cu Dumnezeu de-a lungul zilei, invitându-l în fiecare moment din viața lui. Ben ne conduce într-o frumoasă rugăciune a Sf. Francisc.

2m 58s

video
play-rounded-fill
Dacă nu se vede subtitrarea (și/sau alte probleme tehnice)...

Click pe butonul CC din banda de jos a materialului video și alegeți „Română”. Butonul de după CC vă permite să măriți videoul pe tot ecranul: calitatea video se va regla la maxim după câteva secunde. Nu uitați că materialele video ale acestei serii le puteți vedea cu subtitrare doar pe acest site (pe YouTube nu sunt subtitrate).

6. Este doar începutul

Hide picture