11. Prima ta Împărtășanie

Ai fost vreodată entuziasmat să oferi cuiva un cadou? Poate că a fost de Crăciun sau poate la ziua de naștere a cuiva. Când ești foarte entuziasmat să oferi cuiva un cadou, este greu să păstrezi secret acel cadou. Este și mai greu să aștepți până în ziua de sărbătoare pentru a oferi cadoul. S-ar putea să simți că ești pe cale să explodezi, pentru că ești atât de entuziasmat! Așa se simte Dumnezeu Tatăl când se gândește să ți-l dăruiască pe Isus în Euharistie. El știe cât de special este acest dar și abia așteaptă să ți-l împărtășească. Prima ta Împărtășanie este o zi foarte specială. Ești binecuvântat!

În dimineața Primei tale Împărtășanii, înainte de a te îmbrăca, înainte de a primi vreun dar, chiar înainte de a lua micul dejun, începe ziua în liniște cu Dumnezeu în rugăciune. Să exersăm împreună acum: „Tată iubitor, îți mulțumesc că mă binecuvântezi în atât de multe feluri. Isuse, abia aștept să te primesc pentru prima dată în Euharistie. Spirite Sfânt, ajută-mă să fiu atent și să profit la maxim de această zi fabuloasă. Amin.” Aceasta este o zi foarte specială. Îți vei aminti de Prima ta Împărtășanie pentru tot restul vieții tale!

Ești la capitolul 11,
„Prima ta Împărtășanie”,
din secțiunea pentru
Prima Împărtășanie.

11.1. Aceasta e o zi specială

Sarah e atât de entuziasmată să îi dea lui Hemingway un dar special! Entuziasmul ei reflectă entuziasmul Tatălui de a ni-l da pe Fiul Său, Isus, în Euharistie.

4m 21s

video
play-rounded-fill

11.2. Crești tot mai mare

Ben se oprește dintr-o tură cu bicicleta pentru a-ți aminti că ai ajuns la vârsta la care îți poți asuma responsabilitatea pentru acțiunile tale și ești pregătit să îl primești pe Isus în Euharistie.

3m 24s

video
play-rounded-fill

11.3. Pregătirea contează

Pregătirea este esențială pentru o experiență minunată. Sarah explică cum rugăciunea și ajunul euharistic sunt moduri minunate care să te ajute să îl primești pe Isus în Euharistie.

6m 36s

video
play-rounded-fill

11.4. Euharistia ne dă puterea să facem lucruri minunate

Te-ai îndoit vreodată că poți ajunge sfânt? Ben și tatăl său se joacă în curte și explorează chemarea universală la sfințenie.

8m 53s

video
play-rounded-fill

11.5. Din Biblie: Vizita la Elisabeta

Hemingway dansează de bucurie când o aude pe Sarah cântând la biserică. Bucuria lui îl face pe Ben să ne introducă în Biblie, retrăind ziua în care Maria a mers la verișoara ei, Elisabeta.

4m 43s

video
play-rounded-fill

11.6. Prima, dar nu ultima

Sarah împărtășește câteva dintre cele mai bune sfaturi primite de la mama ei, de la tatăl ei, de la sr. Rosa și de la Ben, înainte de Prima ei Împărtășanie.

6m 49s

video
play-rounded-fill

11.7. Rugăciunea de final

Isus are puterea de a-i transforma pe toți cei cu care intră în contact. Ben ne conduce într-o rugăciune în care îi cere lui Dumnezeu să ne transforme, pentru ca să fim așa cum ne-a creat El să fim.

2m 37s

video
play-rounded-fill
Dacă nu se vede subtitrarea (și/sau alte probleme tehnice)...

Click pe butonul CC din banda de jos a materialului video și alegeți „Română”. Butonul de după CC vă permite să măriți videoul pe tot ecranul: calitatea video se va regla la maxim după câteva secunde. Nu uitați că materialele video ale acestei serii le puteți vedea cu subtitrare doar pe acest site (pe YouTube nu sunt subtitrate).

11. Prima ta Împărtășanie

Hide picture