4. Iertare și vindecare

Dumnezeu iubește relațiile. El se bucură de relația Sa cu tine și se bucură de relațiile tale sănătoase cu ceilalți. Dumnezeu este un prieten perfect pentru că te ajută întotdeauna să devii tot mai bun. Alți oameni ar putea să îți ceară să faci lucruri care te vor conduce să devii mai rău. Dumnezeu nu face așa! Tot ceea ce îți cere să faci vine din dorința Sa ca tu să devii tot mai bun, să trăiești o viață sfântă și să fii fericit.

Iertarea este esențială pentru relațiile sănătoase. Două dintre cele mai importante lecții de viață sunt cum să ierți și cum să fii iertat. Aceste două lecții fac parte din rugăciunea Tatăl nostru. Ne rugăm: „Și ne iartă nouă păcatele noastre, precum și noi iertăm greșiților noștri”. Îi cerem iertare lui Dumnezeu pentru orice greșeală pe care am făcut-o și îi cerem să ne dea harul de a ierta pe oricine ne-a greșit.

Ești la capitolul 4,
„Iertare și vindecare”,
din secțiunea pentru
Prima Spovadă.

4.1. Dumnezeu iubește relațiile sănătoase

Scuza „mi-a mâncat câinele tema” ia o nouă întorsătură! Sarah repară o prietenie concentrându-se pe o lecție importantă din „Tatăl nostru”.

3m 11s

video
play-rounded-fill

4.2. Iertarea

Dumnezeu e mereu dispus să ne ofere un start nou și ne cere să facem la fel cu ceilalți. Dar poate fi dificil! Vezi cum Ben și Sarah caută iertare unul de la celălalt.

5m 18s

video
play-rounded-fill

4.3. Ce e un Sacrament?

Hemingway ne amintește că toți avem nevoie de ajutor din când în când. În special de la Dumnezeu. Descoperă ajutorul special pe care Dumnezeu ți-l dă prin Sacramente.

3m 35s

video
play-rounded-fill

4.4. Ce e Spovada?

Așa cum Sarah are nevoie de un antrenor ca să se descurce cât mai bine la meciul de fotbal, tot așa noi toți avem nevoie de antrenori minunați ca să devenim cât mai buni posibil.

3m 15s

video
play-rounded-fill

4.5. Din Biblie: Tatăl nostru

Rugăciunea „Tatăl nostru” ne învață că suntem copiii lui Dumnezeu. Intră în lumea biblică cu Ben și Sarah, pentru a-l vedea pe Isus cum ne învață această rugăciune.

2m 50s

video
play-rounded-fill

4.6. Dumnezeu te va iubi mereu

Ben și Sarah merg să îl caute pe Hemingway, care s-a pierdut. Uneori, când facem ceva greșit, suntem ispitiți să credem că Dumnezeu nu ne caută, dar este oare adevărat?

5m 44s

video
play-rounded-fill

4.7. Rugăciunea de final

Dumnezeu este păstorul nostru și suntem fericiți atunci când îl lăsăm pe El să ne conducă. Alătură-te lui Ben în rugăciune pentru a-ți aminti că Dumnezeu te iubește acum și te va iubi mereu.

4m 0s

video
play-rounded-fill
Dacă nu se vede subtitrarea (și/sau alte probleme tehnice)...

Click pe butonul CC din banda de jos a materialului video și alegeți „Română”. Butonul de după CC vă permite să măriți videoul pe tot ecranul: calitatea video se va regla la maxim după câteva secunde. Nu uitați că materialele video ale acestei serii le puteți vedea cu subtitrare doar pe acest site (pe YouTube nu sunt subtitrate).

4. Iertare și vindecare

Hide picture