8. Cel mai minunat eveniment de pe pământ

Ești binecuvântat. Una dintre cele mai mari binecuvântări pe care Dumnezeu ni le oferă nouă, catolicilor, este Sfânta Liturghie. Există multe tipuri diferite de rugăciune. Există rugăciuni de mulțumire, în care îi mulțumim lui Dumnezeu pentru toate modurile în care ne binecuvântează. Există rugăciuni de cerere sau de mijlocire, în care îi cerem lui Dumnezeu o anumită favoare. Există rugăciuni de laudă, în care îl lăudăm pe Dumnezeu pentru că este Dumnezeu. Și există rugăciuni de adorație, în care îl adorăm pe Dumnezeu.

Unul dintre lucrurile incredibile la Sfânta Liturghie este că ea combină toate aceste forme de rugăciune. Acesta este doar unul dintre multele motive pentru care Sfânta Liturghie este rugăciunea supremă. Un alt motiv este acela că în ea îi prezentăm lui Dumnezeu o ofrandă perfectă. Isus, care a murit pentru noi pe cruce, este această ofrandă perfectă.

Ești la capitolul 8,
„Cel mai minunat eveniment
de pe pământ”,
din secțiunea pentru
Prima Împărtășanie.

8.1. Rugăciunea supremă

Ben intervine în mijlocul unor serioase negocieri între Max și Jessica. Se folosește de patru tipuri de rugăciune pentru a ajuta la soluționarea conflictului.

9m 13s

video
play-rounded-fill

8.2. Casa lui Dumnezeu

Când Sarah devine agitată înaintea recitalului ei de pian, nici măcar Hemingway nu o poate liniști și încuraja. Pentru a-i reduce emoțiile, tatăl ei o duce în casa lui Dumnezeu.

5m 50s

video
play-rounded-fill

8.3. Porunca a treia

Tiny se alătură unei noi echipe de fotbal, ceea ce face dificil pentru el să participe duminica la Liturghie. Îi cere ajutorul sorei Rosa ca să înțeleagă de ce Dumnezeu ne invită să mergem la biserică în fiecare zi de duminică.

6m 39s

video
play-rounded-fill

8.4. A-l asculta pe Dumnezeu

Sunt multe motive extraordinare pentru care mergem la Liturghie. Unul dintre motive este ca să ascultăm glasul lui Dumnezeu. Sr. Rosa ne împărtășește cum reușește ea să îl asculte pe Dumnezeu în fiecare duminică.

9m 3s

video
play-rounded-fill

8.5. Din Biblie: Drumul spre Emaus

Haide alături de Sarah, care ne prezintă istoria biblică a drumului spre Emaus, pentru a ne explica faptul că Isus înviat este mereu alături de noi.

3m 28s

video
play-rounded-fill

8.6. Atâtea lucruri minunate

Sunt atâtea lucruri minunate ce se întâmplă la Liturghie! Ben, Sarah și prietenii lor ne împărtășesc de ce cred despre Liturghie că este cel mai uimitor eveniment de pe pământ!

3m 0s

video
play-rounded-fill

8.7. Rugăciunea de final

Ben ne conduce în rugăciune ca să ne amintim că cel mai bun mod de a-l auzi pe Dumnezeu și a descoperi planul Său uimitor pentru viețile noastre este a-l căuta.

2m 19s

video
play-rounded-fill
Dacă nu se vede subtitrarea (și/sau alte probleme tehnice)...

Click pe butonul CC din banda de jos a materialului video și alegeți „Română”. Butonul de după CC vă permite să măriți videoul pe tot ecranul: calitatea video se va regla la maxim după câteva secunde. Nu uitați că materialele video ale acestei serii le puteți vedea cu subtitrare doar pe acest site (pe YouTube nu sunt subtitrate).

8. Cel mai minunat eveniment de pe pământ

Hide picture