10. Euharistia

Dumnezeu te-a binecuvântat în atât de multe feluri, dar nu a terminat! Mai sunt încă mii de binecuvântări pe care Dumnezeu dorește să le reverse asupra ta. Una dintre marile binecuvântări pe care Dumnezeu dorește să le împărtășească cu tine este Euharistia. În fiecare zi te apropii tot mai mult de primirea lui Isus în Euharistie! Ești entuziasmat?

Euharistia este hrană pentru suflet. Așa este: sufletului tău îi este foame la fel ca trupului tău. Este ușor să îți dai seama când trupului tău îi este foame pentru că îți sună burta și te simți slăbit și obosit. Dar cum știi când sufletului tău îi este foame? Când sufletul nostru este flămând, devenim neliniștiți, nerăbdători, furioși și egoiști. Dar, mai presus de toate, ne este mai greu să facem ceea ce știm că trebuie să facem. Când sufletul nostru este flămând, trebuie să îl hrănim. Euharistia este cea mai bună hrană pentru suflet, dar ne putem hrăni sufletele și cu rugăciune, cu Scriptura și slujind altor oameni.

Sfânta Liturghie este o binecuvântare incredibilă pentru că îți hrănește sufletul în multe feluri. Cuvântul lui Dumnezeu îți hrănește sufletul, primirea Trupului și Sângelui lui Isus în Euharistie îți hrănește sufletul, participarea la o comunitate de credință îți hrănește sufletul. Am vorbit deja despre cuvântul lui Dumnezeu și despre cât de important este să îl ascultăm pe Dumnezeu. Acum haide să vorbim despre cum ne hrănește El prin Euharistie.

Ești la capitolul 10,
„Euharistia”,
din secțiunea pentru
Prima Împărtășanie.

10.1. Hrană pentru suflet

Hemingway ne arată ce se întâmplă atunci când sufletele noastre nu primesc hrana de care au nevoie. Nu doar că ni se face foame, ci ne și este mai greu să facem ceea ce trebuie să facem.

4m 18s

video
play-rounded-fill

10.2. Liturghia Euharistică

Ben, Sarah și prietenii lor se alătură pr. Tom în biserică pentru a asculta o prezentare pas cu pas a Liturghiei Euharistice.

8m 16s

video
play-rounded-fill

10.3. Sfânta Împărtășanie

Prin Sfânta Împărtășanie, Dumnezeu ne oferă hrana supremă pentru sufletele noastre: Euharistia. Pentru a înțelege cât de uimitor este acest lucru, pr. Tom îi conduce pe Ben, Sarah, Hemingway și prietenii lor într-o excursie.

5m 39s

video
play-rounded-fill

10.4. Prezența reală

La un picnic, pr. Tom le împărtășește copiilor unul dintre cele mai frumoase mistere ale credinței catolice: Isus este prezent în mod real în Euharistie.

3m 45s

video
play-rounded-fill

10.5. Din Biblie: Cina cea de Taină

Cu puțin ajutor de la Hemingway, Ben ne poartă în lumea Bibliei pentru a explora chiar prima Liturghie.

2m 33s

video
play-rounded-fill

10.6. Isus este în tine

Sarah se întreabă cum este ca Isus să vină să îi viziteze casa, iar Ben explorează numeroasele motive pentru care primirea Euharistiei este o mare binecuvântare.

4m 2s

video
play-rounded-fill

10.7. Rugăciunea de final

Nu putem pune niciodată limite modului în care iubirea lui Dumnezeu poate transforma ceva obișnuit în ceva extraordinar. Ben ne conduce într-o rugăciune în care îi cerem lui Dumnezeu ajutorul să vedem lumea așa cum o vede El.

2m 16s

video
play-rounded-fill
Dacă nu se vede subtitrarea (și/sau alte probleme tehnice)...

Click pe butonul CC din banda de jos a materialului video și alegeți „Română”. Butonul de după CC vă permite să măriți videoul pe tot ecranul: calitatea video se va regla la maxim după câteva secunde. Nu uitați că materialele video ale acestei serii le puteți vedea cu subtitrare doar pe acest site (pe YouTube nu sunt subtitrate).

10. Euharistia

Hide picture