1. Ești binecuvântat

Bine ai venit. Începem o călătorie minunată! Ești un copil al lui Dumnezeu. Faci parte din cea mai mare și mai faimoasă familie din lume: Biserica Catolică. Ești binecuvântat. Dumnezeu dorește ca tu să te simți întotdeauna binevenit în prezența Lui, în Biserica Sa și ca membru al familiei Sale.

Ești fiul sau fiica unui mare Rege. Poți să te gândești la tine ca fiind băiat sau fată, mic sau mare, înalt sau scund, român sau de altă naționalitate, dar înainte de toate și în primul rând, ești un copil al lui Dumnezeu. El este marele Rege, iar tu ești fiul sau fiica Lui. Cu toții avem acest lucru în comun. Dumnezeu este Tatăl nostru.

Ești la capitolul 1,
„Ești binecuvântat”,
din secțiunea pentru
Prima Spovadă.

1.1. Bine ai venit!

Fă cunoștință cu Ben și Sarah, care își caută gerbilul Hemingway și ne amintesc cât de binecuvântați suntem ca membri ai celei mai mari familii din lume.

4m 51s

video
play-rounded-fill

1.2. Ești binecuvântat

Care este cel mai minunat dar pe care l-ai primit vreodată? Cu puțin ajutor de la Hemingway și de la un con de înghețată, Ben și Sarah vor dezvălui răspunsul.

3m 33s

video
play-rounded-fill

1.3. Numără-ți binecuvântările

Exprimarea recunoștinței ne umple de bucurie! Vedeți cum Sarah și prietenii ei devin plini de bucurie după ce numără 100 de binecuvântări cât mai rapid pot ei.

5m 19s

video
play-rounded-fill

1.4. Călătoria mea cu Dumnezeu

Dumnezeu a pregătit o minunată călătorie doar pentru tine. Pr. Tom îi împărtășește lui Ben experiența sa cu cele șapte Sacramente și cum ne ajută ele să trăim o viață bună.

6m 26s

video
play-rounded-fill

1.5. Din Biblie: Recunoștința

Ben ne spune episodul cu cei 10 leproși, amintindu-ne să nu amânăm niciodată lucrurile importante, precum a-i mulțumi lui Dumnezeu pentru binecuvântările Sale extraordinare.

3m 39s

video
play-rounded-fill

1.6. Sunt binecuvântat. Sunt recunoscător

Unul dintre cele mai bune moduri de a-i mulțumi lui Dumnezeu pentru binecuvântările Sale este să împărtășești acele binecuvântări cu alții. Ben descoperă acest lucru în timp ce încearcă să îl găsească pe Tiny… legat la ochi!

5m 48s

video
play-rounded-fill

1.7. Rugăciunea de final

Maria, Mama lui Isus, și-a exprimat recunoștința față de Dumnezeu în multe moduri. Alătură-te lui Ben în rugăciunea ei faimoasă de recunoștință numită Magnificat.

2m 19s

video
play-rounded-fill
Dacă nu se vede subtitrarea (și/sau alte probleme tehnice)...

Click pe butonul CC din banda de jos a materialului video și alegeți „Română”. Butonul de după CC vă permite să măriți videoul pe tot ecranul: calitatea video se va regla la maxim după câteva secunde. Nu uitați că materialele video ale acestei serii le puteți vedea cu subtitrare doar pe acest site (pe YouTube nu sunt subtitrate).

1. Ești binecuvântat

Hide picture