7. Duminica este specială

Bine ai venit! Este timpul să pornim împreună într-o altă mare aventură. Una dintre cele mai mari binecuvântări pe care le vei experimenta în această viață este Euharistia. De aceea, această călătorie spre Prima Împărtășanie este foarte importantă. Dumnezeu te invită la un mare ospăț.

Ești binecuvântat în atât de multe feluri! Dar fiecare binecuvântare pe care o experimentezi decurge din prima binecuvântare. Ești un copil al lui Dumnezeu; aceasta este binecuvântarea inițială. Iar acum Dumnezeu dorește să te binecuvânteze cu Euharistia!

Când îți vei număra diseară binecuvântările înainte de a merge la culcare, nu uita să incluzi alimentele preferate, oamenii pe care îi iubești, talentele, activitățile și locurile preferate și, mai presus de toate, pe Dumnezeu pentru că ți-a dat toate aceste binecuvântări.

Ești la capitolul 7,
„Duminica este specială”,
din secțiunea pentru
Prima Împărtășanie.

7.1. Continuă numărarea binecuvântărilor

Ben reia ideea importanței recunoștinței atunci când suntem conștienți de nenumăratele binecuvântări cu care ne copleșește Dumnezeu.

5m 43s

video
play-rounded-fill

7.2. Călătoria ta cu Dumnezeu continuă

Ca reporteri de investigație, Sarah și Hemingway iau interviuri prietenilor – Jessica, Isabella, Tiny și Max – pentru a descoperi de ce Dumnezeu ne dă darul Sacramentelor.

11m 1s

video
play-rounded-fill

7.3. Lui Dumnezeu îi plac sărbătorile

Te-ai întrebat vreodată de ce noi, catolicii, avem atât de multe sărbători? Ben și Sarah explorează această întrebare în timp ce Hemingway aleargă după mingea lui favorită de tenis.

3m 24s

video
play-rounded-fill

7.4. De ce este duminica specială?

Este o frumoasă dimineață de duminică, iar Ben, Sarah și prietenii lor se pregătesc de Liturghie. Ben și Sarah ne amintesc cât de important este să înțelegem că fiecare zi de duminică este o zi specială.

6m 47s

video
play-rounded-fill

7.5. Din Biblie: Creația

De ce s-a odihnit Dumnezeu în a șaptea zi a creației? Ben și Sarah descoperă răspunsul apelând la Biblie. Fiți atenți la Hemingway și la aventura sa neașteptată!

8m 5s

video
play-rounded-fill

7.6. A-l asculta pe Dumnezeu la Liturghie

Hemingway își folosește lupa pentru a rezolva misterul jurnalului pentru Liturghie rătăcit de Ben, în timp ce Ben și Sarah descoperă misterul modului în care Dumnezeu ne vorbește în fiecare zi.

5m 40s

video
play-rounded-fill

7.7. Rugăciunea de final

Exprimarea recunoștinței față de Dumnezeu este un mod puternic de a ne ruga. Ben ne conduce într-o rugăciune de recunoștință, folosind cuvintele lui Zaharia.

2m 41s

video
play-rounded-fill
Dacă nu se vede subtitrarea (și/sau alte probleme tehnice)...

Click pe butonul CC din banda de jos a materialului video și alegeți „Română”. Butonul de după CC vă permite să măriți videoul pe tot ecranul: calitatea video se va regla la maxim după câteva secunde. Nu uitați că materialele video ale acestei serii le puteți vedea cu subtitrare doar pe acest site (pe YouTube nu sunt subtitrate).

7. Duminica este specială

Hide picture