9. Cuvântul lui Dumnezeu

De fiecare dată când mergi la Liturghie se întâmplă multe lucruri. În spatele fiecărei rugăciuni și al fiecărei acțiuni se află înțelesuri profunde; totul în cadrul Liturghiei se întâmplă cu un motiv. În călătoria noastră spirituală, noi, catolicii, descoperim mereu noi straturi de semnificație, așa că nu încetăm niciodată să învățăm despre Sfânta Liturghie.

Sfânta Liturghie în ritul latin este alcătuită din patru părți:

1. Riturile introductive;
2. Liturgia Cuvântului;
3. Liturgia Euharistică;
4. Riturile finale.

Există două cuvinte la care trebuie să le acordăm o atenție deosebită aici: rit și liturgie.

Ești la capitolul 9,
„Cuvântul lui Dumnezeu”,
din secțiunea pentru
Prima Împărtășanie.

9.1. Structura Liturghiei

Sarah verifică cunoștințele lui Ben despre Liturghie printr-o serie de întrebări. Va răspunde Ben corect sau va trebui să suporte consecințele?

6m 18s

video
play-rounded-fill

9.2. Riturile introductive

La o ieșire pentru un picnic, Ben îl întreabă pe pr. Tom care este cel mai uimitor lucru pe care l-a trăit vreodată. Întrebarea provoacă o minunată discuție despre cât de uimitoare este Liturghia.

8m 16s

video
play-rounded-fill

9.3. Liturghia Cuvântului

Ben este foarte agitat, căci urmează să citească pentru prima oară la Liturghie lectura din Vechiul Testament. Pr. Tom îl ajută să se liniștească explicându-i ce se întâmplă în Liturghia Cuvântului.

3m 52s

video
play-rounded-fill

9.4. Noi credem

Până unde este Dumnezeu în stare să meargă pentru a ne arăta că ne iubește? Sarah răspunde la această întrebare prin Crez, un rezumat al principalelor convingeri care formează credința catolică.

2m 56s

video
play-rounded-fill

9.5. Din Biblie: Semănătorul

Ben merge în frumoasa grădină din spatele bisericii pentru a da viață parabolei semănătorului.

2m 24s

video
play-rounded-fill

9.6. Foloseşte-o până la uzare

La sfârșitul unei neașteptate aventuri implicând un tunel secret, un Tiny speriat și un Hemingway care s-a rătăcit, Sarah primește un dar și o provocare puternică de la mama ei.

10m 9s

video
play-rounded-fill

9.7. Rugăciunea de final

Haide alături de Ben în rugăciunea Sfântului Ignațiu, cerându-i lui Isus să ne ajute să devenim așa cum ne-a creat El să fim.

2m 37s

video
play-rounded-fill
Dacă nu se vede subtitrarea (și/sau alte probleme tehnice)...

Click pe butonul CC din banda de jos a materialului video și alegeți „Română”. Butonul de după CC vă permite să măriți videoul pe tot ecranul: calitatea video se va regla la maxim după câteva secunde. Nu uitați că materialele video ale acestei serii le puteți vedea cu subtitrare doar pe acest site (pe YouTube nu sunt subtitrate).

9. Cuvântul lui Dumnezeu

Hide picture